Ремонт своїми руками: посібник до дії

Після робіт з перепланування квартири та встановлення нових вікон, можна приступати до очищення стелі та стін від застарілих покриттів. У цьому вам допоможе шпатель.

Підготувавши таким чином квартиру, можна сміливо переходити до наступних етапів ремонту, першим із яких буде реорганізація систем життєзабезпечення. Для початку вам необхідно буде продумати план розміщення сантехніки, після цього приступити до зварювальних робіт, штрабління стін та розведення труб. На цьому етапі слід підготувати підведення під радіатори опалення, встановити необхідні регулюючі деталі, організувати заземлення електропроводки в санвузлі.

У кімнатах електропроводка може бути прокладена у стінах або підлозі. Контроль напруги у всіх точках необхідно провести після прокладання електропроводки та встановлення розпаювальних коробок та підрозетників.

Слідом за встановленням електропроводки, можна приступити до малярських робіт, які зазвичай тривають кілька днів. Потім для вирівнювання поверхні підлоги під покриття необхідно зробити стяжку підлоги. Ці роботи підготують квартиру до наступної стадії ремонту: встановлення дверних коробок та самих дверей.

Тепер квартира готова до заключного етапу: фарбування або встановлення стель, укладання плитки в запланованих місцях, остаточного влаштування підлоги (укладання фанери, фінального покриття підлоги, ламінованого паркету, паркетної дошки тощо). При цьому шпалери необхідно наклеїти до фінішного укладання підлоги – це позбавить вас від можливих проблем з нерівними краями або з очищенням підлоги – якщо йдеться про шпалери під фарбування.

Ремонт готовий. Дотримання цієї простої послідовності допоможе вам спростити роботу з ремонту своєї квартири та не допустити зайвих витрат у разі тієї чи іншої помилки.